Slavíme Ježíše Krista Krále

Moravské divadlo Olomouc zve k účasti na nové opeře Zdeňka Pololáníka podle příběhu Paula Claudela „Noc plná světla“. Dílo je dramatem se silně křesťanským obsahem (o lásce, oběti a víře v Boha). Představení se koná ve středu 27. listopadu v 19 hodin. Spoluautorem libreta je biskup Josef Hrdlička.

 

Po sbírce z minulé neděle odeslala naše farnost na podporu činnosti Arcidiecézní charity Olomouc 7.715,- Kč. Jde o velmi dobré svědectví. Všem dárcům ať Pán odplatí svou štědrostí.

 

Pokud byste někdo měli tip na možné sponzory restaurování našich varhan z řad podnikatelů a živnostníků, zejména mimo okruh senické farnosti, prosíme, pomozte nám při získávání jejich podpory. Po neděli odesíláme připravené dopisy s prosbou o pomoc.

 

Farnost Náměšť na Hané pořádá v pátek večer akci zvanou Adventní cesta. Při čtyřech divadelně ztvárněných zastaveních si návštěvníci připomenou hlavní události kolem Vtělení Božího Syna. Začátek programu je na náměstí u sochy Panny Marie v 17:30.  Všichni jste srdečně zváni.

 

Duchovní obnova pro mládež proběhne koncem týdne ve Ptení pod vedením otce Dismase z řádu kapucínů. Kdo chce přijet už v pátek, může využít nabídky přespání. Hlavní program bude v sobotu. Kontakty najdete na plakátě.

 

Seznam zájemců o návštěvu sv. Mikuláše v rodinách můžete v sakristii doplnit o další adresy. Od příští neděle se budou také zapisovat úmysly mší svatých na první pololetí r. 2014.

 

Možná jste zachytili zprávu, že do všech farností byl rozeslán vatikánský dotazník zaměřený na pastorační výzvy, s nimiž se dnes setkávají rodiny. Diskuze nad tímto textem by měla zajímat zejména členy a spolupracovníky pastorační rady, ale bude samozřejmě otevřená každému, kdo přijde na faru o první adventní neděli odpoledne.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 24.11. Slavnost Ježíše Krista Krále
zakončení Roku víry
Senice 08:00 za + Annu Coufalovou, + manžela a za živou rodinu s prosbou o dar živé víry
po 25.11. sv. Kateřiny Alexandrijské
út 26.11.
st 27.11. Senice 18:00 za + Marii Kuhnovou, sestru, rodiče a duše v očistci
18:45 večerní chvály (fara)
čt 28.11. Senička 18:00 za Boží ochranu a požehnání pro komunitu bratří trapistů v Novém Dvoře
29.11. Senice 17:30 tichá adorace
18:00 za + Drahomíra Tobiáše, + rodiče a sestru Boženu
so 30.11. Svátek sv. Ondřeje Senička 16:30 první adventní večerní chvály
ne 1.12. 1. neděle adventní Senice 08:00 za + Vladimíra Řezníčka a jeho dva + syny