Slavíme 1. adventní neděli

Přátelské diskuze o výzvách, kterým v současné době čelí rodina, se můžete zúčastnit na faře dnes odpoledne od 16 do 17 hodin. Na setkání u dobré kávy nebo teplého čaje se těší otec Tomáš.

 

Roráty jsou tady v adventu pro všechny, kdo si přejí, aby se jim toto vzácné období a jeho poselství neztratilo z očí pod tíhou každodenních starostí. Uděláte dobře, pokud si na ně podle svých možností uděláte čas alespoň jednou za týden. Ranní mše svatá doprovázená typickými zpěvy skončí vždy v sedm hodin. Děti pak dostanou něco dobrého na cestu do školy. Kdo máte doma vhodnou lucerničku, choďte na roráty se světlem. To platí jak pro děti, tak pro dospělé.

 

Návštěvy nemocných se svatým přijímáním proběhnou v pátek dopoledne.

 

Na první pátek v měsíci bude možné přijmout svátost smíření už 40 minut přede mší svatou. Tichá adorace bude v tomto týdnu ve středu.

 

V sobotu se uskuteční několik duchovních obnov. V Konici je připraven program pro dospělé od 10 hodin s otcem Metodějem Hofmanem a od 9:30 pro děti s naším otcem Tomášem. V Senici proběhne o víkendu duchovní obnova pro mládež pod vedením faráře akademické farnosti z Olomouce. Více informací získáte na plakátech nebo osobně na faře.

 

Hlasování senického zastupitelstva o rozpočtu na rok 2014 připadá na středu 11. prosince. O jeden den se proto musí přesunout plánované jednání pastorační rady, aby nám nic nebránilo jít si do kina poslechnout, jakou úroveň bude mít veřejná diskuze o příspěvku na varhany.

 

Mešní úmysly na další pololetí začínáme přijímat v sakristii. Zároveň dnes končí možnost pozvat do vašich rodin sv. Mikuláše s jeho doprovodem. Vzácná návštěva projde postupně všechna smluvená místa tento čtvrtek po 17 hodině.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 1.12. 1. neděle adventní Senice 08:00 za + Vladimíra Řezníčka a jeho dva + syny + žehnání věnců
po 2.12. Senice 06:30 za farníky
út 3.12. sv. Františka Xaverského
st 4.12. Senice 17:30 tichá adorace
18:00 za + Janu Kubovu, za duše v očistci a na poděkování Pánu Bohu
čt 5.12. Senička 06:30 za farníky
5.12. sv. Mikuláše Senice 18:00 na úmysl dárce
so 7.12. sv. Ambrože Senice 06:30 ke cti Panny Marie s prosbou o dar obrácení obyvatel naší farnosti
ne 8.12. 2. neděle adventní Senice 08:00 na úmysl dárce