Slavíme neděli Božího milosrdenství

V letošním roce se naše farnost podruhé zapojí do oblíbené akce pro širokou veřejnost zvané Noc kostelů. Příprava programu bude předmětem mimořádného jednání pastorační rady, která se kvůli tomu sejde na faře ve středu po večerní mši svaté.

Pohřeb pana Jaroslava Přichystala, rodáka ze Senice, se uskuteční ve čtvrtek. Začátek zádušní mše svaté je ve 14:30. RIP

Ohlášená adorace Nejsvětější svátosti minulý pátek nedopatřením odpadla. Kdo máte rádi prosté a důvěrné setrvávání před Ježíšem v eucharistii, jistě oceníte tuto novou možnost přicházet za ním do chrámového ticha. Výstav by se měl konat každý pátek přede mší svatou místo růžence.

Na webových stránkách farnosti jsme nově publikovali přehledný seznam všech kněží, kteří u nás v Senici sloužili zatím od r. 1898. Tabulka se nachází v sekci „Historie farnosti“. Uvádí nejen kdy, ale také odkud k nám dotyčný farář nebo kaplan přišel a kam potom na konci své služby odešel.

U příležitosti dnešního svátku se teď můžete s námi pomodlit Korunku k Božímu milosrdenství. Dětem připomínám probíhající soutěž z Farního listu.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas/místo úmysl mše svaté
ne 15.4. 2. neděle velikonoční 8:00 Senice za + Ambrože a Margitu Koutné
po 16.4. narozeniny papeže Benedikta XVI. (*1927)
út 17.4.
st 18.4. 18:00 Senice za farníky
čt 19.4. výroční zvolení papeže Benedikta XVI. (2005) 14:30 Senice pohřební mše svatá za + pana Jaroslava Přichystala ze Senice
18:00 Senička za papeže Benedikta XVI.
20.4. 18:00 Senice za + Františka Pavelku, manželku, rodiče a sourozence s prosbou o Boží požehnání pro živou rodinu
so 21.4.
ne 22.4. 3. neděle velikonoční 8:00 Senice za + Anežku Štafovu, + manžela a + děti a za zdraví pro živou rodinu