Slavíme svátek svaté Rodiny

Všem manželům, kteří dnes obnovili před Bohem a před církví svůj slib, ze srdce blahopřejeme a vyprošujeme jim sílu ke stále opravdovější vzájemné lásce, pozorné úctě a nekompromisní věrnosti.

 

Ve druhém vánočním týdnu společně poděkujeme za mnohá dobrodiní, která nám přinesl končící rok 2013 a pod ochranou Panny Marie zahájíme rok nový. Otec Tomáš připomíná, že slavnost Matky Boží je zasvěcený svátek s povinnou účastí na mši svaté.

 

Novoroční mariánská pobožnost na Svaté Vodě může být v období svátků milou příležitostí k procházce na čerstvém vzduchu. Začíná jako vždy odpoledne v 15 hodin.

 

Následující víkend se ponese ve znamení Třech králů. Koledníci budou zvonit u vašich dveří v sobotu dopoledne v Senici a v neděli v Seničce, popřejí vám zpěvem šťastný nový rok a požádají jménem Charity o velkorysý dar pro chudé.

 

Sraz dětí, které mají koledovat v Senici, je v sobotu ráno v 8:30 na faře. Při psaní křídou na dveře můžeme myslet na výklad písmen C + M + B, který říká: Kristus ať žehná tento příbytek.

 

Radostný čas vánoční – to je název letošního Tříkrálového koncertu v podání souboru Collegium vocale z Olomouce. Koncert proběhne v sobotu odpoledne od 17 hodin. Společně jej pořádají Obec a farnost v Senici na Hané. Dobrovolné vstupné bude přidáno do kasiček charitní sbírky.

 

Kdo chcete přinést něco dobrého na stůl pro pohoštění zpěváků, učiňte tak v sobotu ráno bezprostředně po mši svaté. Děkujeme.

 

Vrcholem celého víkendu bude nedělní mše svatá ze slavnosti Zjevení Páně. Všechny děti, které na ni přijdou včas a ustrojeni v královských kostýmech mohou ministrovat. Platí to pro chlapce i pro děvčata.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

 

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 29.12. Svátek svaté Rodiny Senice 08:00 za + opata kláštera Teplá, Heřmana Josefa Tyla a za živou a + rodinu Tobiášovu
po 30.12.
út 31.12. sv. Silvestra Senice 18:00 na poděkování za přijatá dobrodiní v roce 2013
st 1.1. Slavnost Matky Boží, Panny Marie Senice 09:00 za + Rostislava a Ludmilu Grecmanovy a za celou živou a + rodinu
Sv. Voda 15:00 novoroční mariánská pobožnost
čt 2.1. sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského Senička 18:00 za farníky
3.1. Nejsvětějšího Jména Ježíš Senice 18:00 za + Josefa Laichmana, + manželku a + rodinu
so 4.1. Senice 08:00 ke cti Panny Marie s prosbou o dar obrácení obyvatel naší farnosti
ne 5.1. Slavnost Zjevení Páně Senice 08:00 za Boží požehnání pro charitní dílo církve