Slavíme svátek Zjevení Páně

Velké poděkování patří všem dobrovolníkům, kteří v naší farnosti zajišťují tříkrálovou sbírku a benefiční koncert na podporu Charity. Radost z dobrého díla je naší největší odměnou.

 

Ve středu po mši svaté proběhne důležité jednání ekonomické rady o rozpočtu. Účast členů je nutná.

 

Předběžné výsledky hospodaření naší farnosti jsou povzbudivé. Přestože jsme v roce 2013 zaznamenali celkové výdaje blízké jednomu milionu korun, nedostali jsme se do dluhů. Na konci prosince nám zůstalo přibližně 300.000,- Kč. Naprostá většina této částky jsou prostředky určené na opravu varhan. Po odečtení všech účelově vázaných položek máme ve farnosti k dispozici asi 26.000,- Kč.

 

Od ledna 2014 vstupuje v platnost rozhodnutí České biskupské konference upravující způsob přípravy snoubenců na svatbu v katolickém kostele. Je připraven závazný plán osmi tématických setkání – z nichž některá předpokládají výměnu zkušeností s křesťany, kteří již v manželství delší dobu žijí.

 

Při této příležitosti přípomínám, že svatba v kostele je pro věřící katolíky jedinou možností, jak vstoupit do manželství platného nejen před státem ale i před Bohem. Všem našim mladým, kteří nejsou povolání k jinému životnímu stavu, přeji šťastnou volbu partnera. Jde o jedno z nejdůležitějších rozhodnutí v životě, a proto se za to upřímně a vytrvale modlete.

 

Společenství rodin proběhne na faře v sobotu odpoledne v 16 hodin.

 

Rodiče, jejichž děti půjdou letos poprvé ke svatému přijímání, jsou zvání na zahajovací přípravnou schůzku, která se uskuteční na faře za dva týdny, v neděli 19. ledna.

 

Úmysl společné modlitby v měsíci lednu je za haitské děti spojené s naší farností přes Adopci na dálku.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 5.1. Slavnost Zjevení Páně Senice 08:00 za Boží požehnání pro charitní dílo církve
po 6.1.        
út 7.1.        
st 8.1.   Senice 18:00 na úmysl dárce
čt 9.1.   Senička 18:00 na úmysl dárce
10.1.   Senice 18:00 Za farníky
so 11.1.        
ne 12.1. Svátek Křtu Páně Senice 08:00 za živou a + rodinu Rozsypalovu