Slavíme 8. neděli v mezidobí

Všichni farníci, kterým to pracovní povinnosti jen trochu dovolí, jsou zváni na středeční mši svatou s udělováním popelce. Od 17:30 bude v našem kostele probíhat přípravná eucharistická adorace.

 

Čtyřicetidenní období přípravy na Velikonoce nás vede k vnitřní duchovní obnově a vybízí nás k větší soustředěnosti, sebeovládání, kajícnosti a smírnému odčiňování hříchů.

 

Na Popeleční středu platí tzv. přísný půst. To neznamená jen zcela samozřejmé zřeknutí se masitých pokrmů, ale také celkové omezení obvyklého množství denního jídla na nezbytnou míru. Ducha kajícnosti bychom měli skrze zvolenou formu postu vyjadřovat neokázale, s vnitřní ochotou a s radostnou tváří. Katolíci mladší 14 a starší 60 let se na rozdíl od ostatních ke společnému postu připojují nezávazně.

 

Pobožnosti křížové cesty se budeme modlívat v pátek večer přede mší a v neděli odpoledne od 14 hodin. Předem děkuji těm, kde se zapojí do jejich přípravy a vedení.

 

Návštěvy nemocných v Senici proběhnou tento pátek dopoledne.

 

Mši svatou na první postní neděli k nám přijede sloužit děkan z Konice. Jedná se o pastorační doplnění úřední kontroly farnosti z minulého týdne.

 

Nadále jsou shromažďovány přihlášky na prázdninový pobyt rodin ve Velkých Losinách i na bleskovou pouť do Říma u příležitosti svatořečení papeže Jana Pavla II. Informace jsou vyvěšeny.

 

Dary pro chudé vybrané při bohoslužbě na Popeleční středu podpoří v rámci začínající postní almužny osvědčený projekt adopce na dálku.

 

Termín letošní postní duchovní obnovy farnosti očekávejte v sobotu před třetí postní nedělí.

 

Po mši svaté následuje na faře schůzka ministrantů.

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 2.3. 8. neděle v mezidobí  Senice 08:00 za farníky
po 3.3.
út 4.3.
st 5.3. Popeleční středa Senice 18:00 za + Ladislava Kryla, jeho + rodiče a duše v očistci
čt 6.3. Senička 18:00 na daný úmysl
7.3. Senice 18:00 za + Elišku Špundovu, rodinu Špundovu a Kvapilíkovu, + syna Jiřího a rodinu Štefanovu
so 8.3. Senice 12:00 na úmysly účastníků duchovní obnovy (skauti)
ne 9.3. 1. neděle postní Senice 08:00 za + Jana Fišaru, + bratra, rodiče z obou stran a dar zdraví a víry pro celou živou rodinu