Slavíme 1. neděli postní

Nedělní pobožnost křížové cesty se koná pravidelně v Seničce ve 13 a v Senici ve 14 hodin. Výjimku tvoří poslední neděle v březnu, kdy se vydáme na Svatou Vodu.

 

První výročí volby papeže Františka připadá na tento čtvrtek. Prosíme o modlitbu na jeho úmysly.

 

Společenství rodin s dětmi se sejde na faře tuto sobotu. Do pátku je možné si objednat místo na farní dovolené rodin, která proběhne v termínu 6. až 8. července. Podrobnosti jsou vyvěšeny.

 

Duchovní obnova pro farnost bude na faře od soboty za týden. Prosím zájemce, rezervujte si čas jako obvykle, tedy od 8:30 do oběda včetně.

 

Letošní pouť našeho děkanátu za obnovu rodin a duchovní povolání bude na začátku dubna. Naše kroky zamíří v sobotu 5. dubna odpoledne do olomoucké katedrály. Otec arcibiskup očekává, že toto jeho pozvání uslyší a ochotně přijmou zvláště rodiny.

 

Dnes vychází Farní list, který vám před kostelem rozdají ministranti. Prosíme o pomoc se šířením zpravodaje nemocným, i těm, kteří zatím do kostela chodí jen občas nebo vůbec.

 

Uvnitř listu je věnována mimo jiné pozornost adopci píšťal i postní almužně. Zatímco pravidelná měsíční sbírka na varhany bude příští neděli, papírové pokladničky pro postní dary potřebným najdete na stolku za lavicemi. Výtěžek postní almužny věnujeme naší dívence na Haiti, jejíž fotografie a základní data visí na nástěnce pod kůrem. Ekonomická rada farnosti uvítá vaše podněty o lidech v nouzi žijících mezi námi. Bude-li to v našich silách, rádi nabídneme nějakou pomoc.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 9.3. 1. neděle postní Senice 08:00 za + Jana Fišaru, + bratra, rodiče z obou stran a dar zdraví a víry pro celou živou rodinu
po 10.3.
út 11.3.
st 12.3.   Senice 18:00 na úmysly papeže Františka
čt 13.3. Senička 18:00 za + Vladimíra Hendrycha a + rodinu Dostálovu, + rodinu Novotných a za dar zdraví pro živou rodinu
14.3. Senice 18:00 za + Františka a Jarmilu Pacákovy
so 15.3.
ne 16.3. 2. neděle postní Senice 08:00 za + Josefa Svozila, + manželku Žofii a živou a + rodinu Svozilovu a Palánkovu