Slavíme 6. neděli velikonoční

Za týden budeme mít opět příležitost přispět na záchranu vzácných senických varhan. Podle vyjádření diecézního organologa – který má o věci dobrý přehled – je právě náš nástroj na regionální úrovni velmi významný vhledem ke svému staviteli, použité technologii i době vzniku. K opravám bude třeba přistupovat se vší důsledností a vážností.

Výsledky měsíčních sbírek na varhany – včetně všech dalších darů přijatých ve farnosti na tento účel – průběžně zveřejňujeme na nástěnce pod kůrem. S vědomím těžkostí, které provázejí naši dobu, ale také s důvěrou v Boží požehnání pokorně prosím, buďte ve svých darech velkorysí.

Májová pobožnost bude dnes vpodvečer v Senici v 18 hodin a v Seničce v 18:30. Děkuji Magdalénce Nevrlé za přednes veršovaného pozdravu Matce Boží a těším se na další podobné projevy lásky k naší nebeské mamince.

Jednání pastorační rady proběhne ve středu večer od 19 hodin.

Příští neděli budeme při mši svaté svědky křtu dítěte (Josef Všetička z Držovic, vnuk manželů Trizuljakových ze Seničky). Dobrořečme Pánu.

Je třeba začít připravovat červnovou pouť mužů do Kroměříže. Prosím proto zájemce o toto cestu, aby si k sobě sehnali alespoň jednoho parťáka z řad svých známých, který by se sám nikam nevydal, ale na vaše pozvání se k naší výpravě rád přidá. Můžete k tomu použít připravené informační pozvánky, které leží v hojném počtu na stolku za lavicemi. Věřím, že kdo pojede, nebude litovat.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas/místo úmysl mše svaté
ne 13.5. 6. neděle velikonoční 8:00 Senice za farníky
po 14.5. Svátek sv. Matěje
út 15.5.
st 16.5. Svátek sv. Jana Nepomuckého 18:00 Senice za Boží požehnání pro bývalé i současné obyvatele římské koleje Nepomucenum
čt 17.5. Slavnost Nanebevstoupení Páně 18:00 Senice ke cti P. Marie s prosbou o obrácení obyvatel naší farnosti
18.5. 18:00Senice za + Josefa Fišaru, manželku a + syna a za živou rodinu
so 19.5. 8:00 Senice za pracovníky Radia proglas a TV Noe
ne 20.5. 7. neděle velikonoční 8:00 Senice za + Miroslavu Bartelovu a její živou rodinu